/ 31 Oct

Een toilet vervangen - op een gemakkelijke manier

Als het om toiletten gaat, is het oude gezegde waar: u krijgt waar u voor betaalt. Hoewel sommige toiletten relatief betaalbaar zijn, gaan ze vaak niet lang mee. Erger nog, ze kunnen een gevaar vormen als ze niet goed worden geïnstalleerd, wat kan leiden tot mogelijke waterschade en zelfs structurele schade. Om dit te voorkomen, lees verder voor onze eenvoudige handleiding over het vervangen van een toilet! Deze gids leidt u stap voor stap door het proces van het verwijderen van het oude toilet, het inspecteren van de flens, het installeren van de nieuwe toilet afdichting, het plaatsen van het toilet op de flens, het vastschroeven op de vloer, het bevestigen van de tank en het installeren van het toiletzitting en deksel. Zorg ervoor dat u na het voltooien van elke stap op lekken test om een ​​lekvrije spoel ervaring te garanderen zodra het nieuwe toilet is geïnstalleerd!

Verwijder het oude toilet

Het is tijd om dat oude toilet te vervangen! Hier is een stapsgewijze handleiding om het proces zo gemakkelijk en stressvrij mogelijk te maken. Zorg er eerst voor dat u de watertoevoer naar het huis afsluit en alle afsluiters in het sanitair loskoppelt. Verwijder vervolgens het toilet met behulp van een jimmy-tool of koevoet om het onder de vloer los te wrikken. Plaats het voorzichtig op een schoon oppervlak, zodat u tijdens het werken geen oppervlakken bekrast. Koppel alle afvoer fittingen los en verwijder ze uit de tank van het nieuwe toilet. Plaats ten slotte deze fittingen op de overeenkomstige gaten op uw oude apparaat. Dat is het!

Inspecteer de toilet flens

Het vervangen van een toilet kan een ontmoedigende taak zijn, maar het is niet zo moeilijk als u misschien denkt. De eerste stap is inspectie - zorg ervoor dat de toilet flens in goede staat is en vervang deze indien nodig. Koppel daarna alle waterleidingen los die van het huis komen en ruim al het vuil rond het gebied op. Bevestig ten slotte de armaturen opnieuw en pas op dat u uw leidingen tijdens het proces niet beschadigt. Zorg dat je alle benodigdheden bij de hand hebt voordat je begint, en wees geduldig - het vervangen van een toilet is een klus die tijd en geduld kost, maar het is het uiteindelijk meer dan waard!

Installeer de nieuwe toiletbril

U hoeft geen loodgieter te bellen - u kunt eenvoudig zelf een toilet afdichting vervangen! De beste manier om dit te doen is door epoxy lijm en schuurpapier te gebruiken. Maak eerst het gebied rond het toilet schoon en zorg ervoor dat het toilet waterpas staat. Breng de lijm in een cirkelvormig patroon aan en wacht tot deze is uitgehard. Oefen vervolgens druk uit met een zuiger totdat u een "ploffend" geluid hoort - dit geeft aan dat de afdichting is gemaakt! Zorg ervoor dat u de afdichting om de paar maanden controleert om er zeker van te zijn dat deze nog intact en waterdicht is. Als er enig teken van lekkage is, is het tijd om een ​​loodgieter te bellen!

Toilet op flens plaatsen

Als uw toilet niet goed doorspoelt, kan er een verstopping in de afvoer zitten. Om het probleem op te lossen, moet u de afvoer- en waterleidingen onder de gootsteen verwijderen. Gebruik daarna een zuiger om al het vuil te verwijderen dat de water- en afvalwaterstroom blokkeert. Sluit de afvoer- en waterleidingen weer aan en test uw toilet door het nogmaals door te spoelen - als alles correct werkt, bent u klaar! Nu kunt u zonder problemen het toilet doorspoelen!

Schroef het toilet aan de vloer

Het is tijd om dat oude toilet te vervangen! Als uw toilet vastgeschroefd is, is het een fluitje van een cent om te verwijderen. Pak eerst een sleutel om de bouten te verwijderen. Wrik vervolgens het oude toilet van de basis met een koevoet of schroevendraaier. Schuif het nieuwe toilet op zijn plaats en vervang alle bouten, zorg ervoor dat ze goed vastzitten. Vervang ten slotte alle vloeren die zijn beschadigd bij het verwijderen van het oude toilet. Heb je het allemaal in een mum van tijd gedaan? Uitstekend! Nu jarenlang genieten van een spoeltoilet!

Bevestig de tank

Als het gaat om het vervangen van een toilet, hoeft u niet bang te zijn - het proces is eigenlijk vrij eenvoudig! Voordat u aan de slag gaat, moet u ervoor zorgen dat u het toilet loskoppelt en het waterreservoir verwijdert. Reinig vervolgens de bovenkant van de tank met een doek of spons (zorg ervoor dat u al het vuil en de resten verwijdert). Markeer waar de oude bouten aan beide zijden van de tank gaan - deze worden later gebruikt om de nieuwe tank te bevestigen. Boor twee 1-inch gaten op elke gemarkeerde locatie en steek schroeven door beide gaten in elke bout. Draai de schroeven aan totdat ze vast zitten - overdrijf het niet! Nadat het toilet is geïnstalleerd, bevestigt u het waterreservoir weer en spoelt u het toilet nogmaals door om te controleren of het goed werkt. Gefeliciteerd, u heeft zojuist uw toilet vervangen!

Toiletbril en deksel installeren

U hoeft geen loodgieter te zijn als het gaat om het vervangen van een toilet - volg gewoon deze eenvoudige stappen en u bent klaar om te gaan! De eerste stap is het verwijderen van het oude toilet. Verwijder de bouten waarmee de stoel en het deksel zijn bevestigd. Zodra deze zijn verwijderd, kunt u eenvoudig een nieuwe toiletbril en deksel installeren. Zorg ervoor dat u alle bouten aandraait zodra alles op zijn plaats zit! Nu ben je klaar om te spoelen - en wees dankbaar dat je geen professional hoefde te bellen!

Test op lekken

Als het gaat om toiletlekken, is het laatste wat u wilt een grote hoofdpijn. Daarom is het belangrijk om de tijd te nemen om te testen op lekken en deze zo snel mogelijk te verhelpen. Om dit te doen, begint u met het controleren van alle omliggende gebieden op waterschade of vochtophoping. Als u geen duidelijke tekenen van waterschade ziet, probeer dan het water aan te zetten en te testen op lekkage uit de tank of kom eronder. Als het lek klein is, kunt u dit verhelpen door het lekkende onderdeel te vervangen door een nieuw exemplaar. Als het lek echter groter is en de verzegeling is verbroken, zal het vervangen van dat onderdeel het probleem permanent oplossen. Houd uw toilet dus goed in de gaten en wacht niet - het verhelpen van lekkages is eenvoudig en kan u op de lange termijn een hoop gedoe besparen!

Conclusie

Toilet installatie kan een ontmoedigende taak zijn, maar onze eenvoudige handleiding zal het proces veel gemakkelijker maken. Door de vermelde instructies te volgen, bent u in een mum van tijd toilet loos! Als je vragen of opmerkingen hebt, aarzel dan niet om ze achter te laten in de opmerkingen hieronder. Wij helpen u graag!

Copyright © 2024 Alle rechten voorbehouden | Obibouwmarkt.nl